TTC Smash Heusden

LK 16

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Week 08

E-mail Afdrukken PDF

Uitslagen week 08

Lanaken A - Heusden A : 8 - 8

Mattec A - Heusden B : 9 - 7

Verslag Mattec A - Heusden B

De B-ploeg met Rudi B, Patrick D, Patrick E en Andy was de enige ploeg die op zaterdag moest spelen in Mattec. Rudi B en Patrick E reden apart alsook Andy en Patrick D. Wanneer Rudi en Patrick E aankwamen om 18h20 was er nog geen vogel te zien (normaal moet de vogel een kat zijn maar die had de vogel al opgegeten.) En jawel, plots stopt er een wagen en we geraakten binnen tot aan de deur van de hal zelf, nog even bellen en niet te geloven maar ook die deur geraakte zelf open, maar nu moesten de tafels nog opgezet worden vorraleer we konden spelen. Plots zei één van de jongens van Mattec : "Jullie zijn zo vroeg ?". Begrijpe wie begrijpe kan maar hier zijn wij niet op ingegaan. De wedstrijd zelf dan. We kwamen 1-3 voor door winstmatchen van zowel Rudi, Patrick D en Patrick E. Andy verloor zijn 1ste wedstrijd kansloos tegen een C2 die eigenlijk een C0 of zelfs B6 waard was.Na de tiende wedstrijd stond de stand terug gelijk (5 - 5) en kon het nog alle kanten uit, maar met het voordeel een C2 in de ploeg te hebben is het moeilijk om toch nog de volle buit te pakken, en dat bleek ook zo te zijn want hij nam 4 matchen voor zijn rekening. Bij de wedstrijd Patrick E tegen Dieter gebeurde er iets vreemds. Na een topspin van Patrick op de voorhand van Dieter bracht hij de bal hoog terug en dacht hij dat ik opnieuw in zijn voorhand ging spelen, maar op het laatste moment bedacht Patrick zich en zette hem om het verkeerde ten, (of iets in die aard) en speelde de bal in zijn rughand, waarop hij achter zijn rug om de bal terugspeelde en die gelukkig voor Patrik over tafel belandde (stand toen 7-7).

Rudi en Andy de arena in om toch nog iets uit de brand te slepen. Wij ( Patrick E en D) hadden er het volle vertrouwen in, maar Rudi verloor van de zeer sterke C2 en ook Andy moest het onderspit delven in de vijfde set. Iedereen heeft inzet getoond en dat alleen stemt me gelukkig, het is zoals Patrick D aanhaalde tegen Patrick E en daar heeft deze man overschot van gelijk in : "Het is maar een spel..."

Patrick E

 

Houthalen A - Heusden C : 15 - 1

Houthalen C - Heusden D : 7 - 9

Verslag Houthalen C - Heusden D

Lang geleden dat we nog eens in 't lokaal van Houthalen waren geweest. Mooie nieuwe tafels, handig opbergbaar, snel en glad oppervlak. Arno had er blijkbaar geen last van en kon redelijk gemakkelijk de vier tegenstanders vloeren. Herwig E2, Emy E2, Alessio E4 en Prudent E6. Hij was achteraf alleen een beetje boos op zichzelf dat hij toch één setje verloren had tegen Emy. Selahattin moest telkens in viijf sets de duimen leggen voor Herwig met zijn keiharde backhandsmashes en voor Alessio die maar bleef aanvallen op de hoge terugspeelballen. Emy en Prudent kon hij dan weer gemakkelijk over de knie leggen. Steven en Ludo werden door de lepe Prudent in de luren gelegd en konden ook niet echt vat krijgen op de struise Herwig. Steven wist wel redelijk vlot te winnen van Emy in 4 sets en van de jonge Alessio in 5 moeilijke sets, waarvan enkel de eerste en de laatste vlotjes gingen. Ludo had dan weer weinig moeite met Alessio, maar des te meer met Emy. Hoewel de eerste twee sets mooi in zijn voordeel uitdraaiden, keerde het tij in de derde set en ondanks de goede coaching van Patrick E werd set 4 een domper, want met 8-10 uitzicht op matchbal kwam Emy terug in de match en won met 14-12. Set 5 ving Ludo aan met een 5-1 achterstand aan de wissel en kreeg daarna nog slechts 2 fatsoenlijke ballen op tafel. Al maar goed dat de stand toen reeds in ons voordeel was uitgedraaid met 9 winstmatchen. Er was maar 1 douche beschikbaar, dus ieder om beurt zich wassen en de anderen konden dus op hun gemak de overwinning vieren met een pintje enzo. Ah ja, de C-ploeg was er ook. Die speelden tegen Houthalen A en gingen jammerlijk de boot in met 15-1 (winnertje van Marc) na toch wel best goed bevochten matchen met 11 keer 4-sets en 1 5-setter. Buitengekomen waren onze auto's lichtjes bevroren en dus duurde het even voor we op weg naar huis waren.

Ludo

 

Verslagen wedstrijden Heusden C en Heusden D

Beide ploegen speelden uit tegen Houthalen. Wanneer we ter plaatse kwamen zagen we een mooie hal met veel lichtinval en nieuwe stevige tafels van Cornibeau. De 2 coachen van deze avond waren Rudi Boesmans en ook Patrick Elsen. Of deze aanwezigheid veel uitgehaald heeft ertellen de resultaten en die zeggen genoeg. Onze C-ploeg speelde tegen de eerste uit de reeks en dat hebben ze ook aan den lijve mogen ondervinden. De enige van de avond die een wedstrijd naar zich toe kon trekken was Mark G. Ook Kristel, mede door de coaching van Rudi, was dicht bij een overwinning gekomen, maar verloor in de vijfde set met nipte cijfers. Ik zou zeggen, pech Kristel maar volgende keer lukt het wel. Ook Nathaniel en Jos deden hun best om tegen de koplopers een wedstrijd te winnen, maar..helaas. Tegen Jos zou ik willen zeggen(of ten minste willen aanraden) met iets vuilere noppen te gaan spelen in de toekomst, en ook is dit een voorstel voor Kristel om in haar rh met een soort tackiness C of iets dergelijks aan tafel te komen. Jullie hebben het al begrepen, de uitslag was 15-1, wel tegen een ploeg die ondergeklasseerd was volgens mijn bescheiden mening. Tegen de D-ploeg kan ik zeer kort zijn, als trainer van deze jongens voeldeik het mijn taak om regelmatig enkele dingen recht te zetten. Steven G speelde in zijn vertrouwelijke eigen stijl en wist zijn tegenstanders bijzonder moeilijk te maken. Tegen Emy echter mocht de coach Steven even bij hem te roepen om enkele richtlijnen te geven en dat draaide dan ook uit in het voordeel voor hem (goed Steven, doe zo verder). Ook bij Ludo moest ik regelmatig bijspringen maar dat draaide dan weer de verkeerde richting uit. Zeker in zijn laatste match tegen Emy was hij op sommige momenten iets te hevig waardoor hij heel dikwijls het netrandje raakte en zo de bal over tafel ging, jammer maar helaas... Arno was wel in zijn goede doen en wist met zijn topspins mooie punten te maken, echter nog een klein minpuntje waar aan gewerkt moet worden is het voorbereiden om een punt te scoren, toch nog zeer goed gespeeld Arno. Selahattin die donderdag nog de training gevolgd had met enkel aanvullende oefeningen deed het op training zo goed, dat ik dacht dat hij in Houthalen op die manier wel wat matchen zou kunnen winnen. Wat bleek echter, hij verviel terug op zijn alom gekende stijl door achteruit te gaan en veel ballen in verdediging te doen, en dan weet je dat ge die ballen om de oren krijgt. Een wijze raad makker, tracht los te spelen zoals op training en dan komt de rest vanzelf. Einduitslag 7 - 9, een welverdiende zege en proficiat.

Verslaggever ter plaatse Patrick E (met dank aan mede coach Rudi B)

 

Laatst aangepast op zaterdag, 16 november 2019 14:25  

Wie is online

We hebben 5 gasten online

Organisaties